24 Mar
24Mar

אין מצב שאני לא כותבת על זה פוסט....

ורגע.. זה אפילו לא השוס, הוא ענה על שאלה שלי (שזה רגע מרגש ביותר עבורי), "לאיזה עולם עבודה אנחנו חוזרים מהמשבר?"

בוחרת להתייחס לדבריו עם פרשנות משלי (המבוססת על מפת התעסוקה החדשה בישראל), אחרי הכל הלמידה האמיתית מתרחשת אחרי, בשלב הסקת המסקנות.

נתחיל בנתונים (נכון ל 24.3.20) , קשים וכואבים יש לומר...
⬅️חצי מיליון מובטלים עד כה עם צפי שנגיע למיליון עד אפריל 2020, מתוכם ל- 20% מהאנשים (בהערכה ראשונית) לא יהיה לאן לחזור. לצורך ההשוואה, בכל העשור האחרון אחוזי האבטלה נעו בין 4% ל 5%.

⬅️עד פברואר האחרון עמדנו על 3.7% אבטלה בישראל, נכון להיום אנחנו ב 17.6% אבטלה ולכן ברור מהמספרים ש"שוק של עובדים" כבר לא יהיה פה, לפחות לא בשנים הקרובות.

אריאלי העריך כי העולם הטכנולוגי יפרח (עם פחות פינוקים והטבות) ואם אתם שואלים אותי.. היום אני חושבת שיש סיכוי שהטכנולוגיה ממנה חששנו כל כך היא זו שתציל את עולם העבודה. ארגונים אשר ישכילו לאמץ חדשנות יגדלו מהמשבר הזה. (אבל עוד מוקדם לדבר על זה. קודם נתאושש).

הוא התייחס גם להרצאה המפורסמת של ביל גייטס ולאזהרה שקיבלנו ממנו לפני חמש שנים על התפרצות מגיפה עולמית, אך לא ממש נערכנו. באופן כללי אנחנו בד"כ נערכים יותר מבחינה ביטחונית וקצת פחות במקומות לא מוחשיים.

לעולם העבודה החדש, זה שאחריי הקורונה, כדאי להתכונן.
#אימוץ_למידה_כאורח_חיים חשוב היום יותר מתמיד לאנשים הרוצים #להסתגל ומהר לשינויים שקורים פה. אל תחכו "לאחרי המשבר", תכננו את אחרי המשבר.
זה הזמן לחקור ולהבין מה תרצו לעשות כשתהיו גדולים, אני ממליצה שתרשמו לקורסים והכשרות שיכולים לקדם אתכם ברמה המקצועית והאישית. מה שתלמדו בתקופה הזו יהווה הוכחה למעסיק הנוכחי (או הבא) למהו ה"ערך מוסף" שלכם לארגון ולתפקיד. (האמת היא שפורום הכלכלה העולמי הציעו לאמץ Lifelong learning כבר ב 2018, רק תחת נסיבות שונות).
חוצמזה תראו איזה כיף שם בחוץ... 🏠 חלומם של כל אנשי ה LLL, (זום עם דן אריאלי, אני עדיין בהתרגשות) האוניברסיטאות הגדולות בעולם! פתחו את שעריהם לקורסים Online וזו הזדמנות מדהימה ללמידה, הרוב בחינם ולא, לא צריך לעמוד בפקקים בדרך לאוניברסיטה.. גם לא צריך מסכות. אז קחו עצה טובה ותקפצו על ההזדמנות ללמוד. עולם העבודה החדש פה כדי להישאר. #זה_הזמן_להסתגל.

עוד שאלה שעלתה בנושא החל"ת, איך לקבל החלטה, רציונאלית עדיף 🧠, האם לקחת עבודה זמנית? או לחכות לקבל את התפקיד בחזרה?

"אין תשובה אחת" יש הרבה אנשים שיצאו לחל"ת אבל כנראה שלא לכולם יהיה לאן לחזור. (ראו שוב נתונים בישראל מעלה📉) הוא מציעה לנו להסתכל באופן מפוכח, לא על איך קוראים לזה כרגע? (חל"ת או פיטורים), אלא מה קורה לתעשייה אליה אנחנו משתייכים? מה קורה למקום העבודה הספציפי שלי? ומהי תחושת המחויבות של מקום העבודה אליי וההפך.
חשוב לא פחות, להבין מה היכולות הכלכליות שלנו להישאר בלי עבודה? חלקנו יכולים לעמוד בזה וחלקנו לא. להיכנס לחובות בתקופה הקרובה, איך לומר בעדינות... לא רציונאלי ולא במקרה.
אני מציעה לקחת בחשבון גם את משך הזמן עד שתקבלו את הכסף מביטוח לאומי, ולזכור שלא מדובר על 100% מהשכר שלכם. (באתר שירות התעסוקה יש מחשבוני שכר)

כשיש לכם את כל התשובות, תחליטו האם זה הזמן לחפש עבודה קבועה או משרה זמנית שרק תשאיר אתכם עם הראש מעל המים.
למי שכבר חושב על השלב הבא אני מציעה לא לשבת על הגדר.. להיות #אקטיביים בתהליך.

אם בא לכם לשמוע על זה עוד... תכירו שגם אני אני עברתי לאון ליין, לקביעת פגישה online יש לשלוח הודעה כאן. ניתן להתעדכן בלוח הרצאות online תחת אירועים .

לסיכום, פרופסור אריאלי דיבר גם על היכולת שלנו להסתגל וכמה זה חשוב ב #עולם_העבודה_החדש אז אסיים עם משפט שאני בד"כ מסיימת איתו הרצאות: "זה לא החזק ביותר ששורד, גם לא האינטליגנטי ביותר. שורד הוא מי שיודע להתאים את עצמו לשינויים בצורה הטובה ביותר." צ'רלס דרווין (אמר הרבה לפניי שחשבנו שתהיה זו הקורונה שתשנה את עולם העבודה, וזה נכון גם לאנשים וגם לארגונים) 


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.